26607
10:22 1.102022

Закарпатський підприємець перерахував до бюджету понад 231 тис. грн незаконного відшкодування ПДВ

Економіка 2853

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області встановили порушення під час перевірки фізичної особи-підприємця, який надавав суб’єктам господарювання послуги з внутрішнього та міжнародного перевезення вантажів. Перевіряли податківці дотримання підприємцем податкового законодавства при декларуванні за грудень 2021 року від’ємного значення з податку на додану вартість, у тому числі заявленого до відшкодування.

Основним чинником виникнення від’ємного значення різниці між сумою податкових зобов’язань та податкового кредиту є декларування міжнародних перевезень вантажів автомобільним транспортом, які оподатковуються за нульовою ставкою та придбання паливо – мастильних матеріалів, шин, оренда автомобілів з екіпажем.

Перевіркою дотримання податкового законодавства фахівці податкової служби встановили, що у ФОП відсутні міжнародні автомобільні товарно-транспортні накладні (CMR), які б підтверджували міжнародні перевезення вантажу. Відтак базою оподаткування у ФОП є сума отриманих коштів від замовників послуг з перевезення вантажів, яка оподатковується за ставкою 20 відсотків.

Відтак платник податків повернув до бюджету відшкодовані йому кошти та сплатив штрафні санкції на загальну суму 231 255 гривень.

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах