ko.net.ua

В Мукачеві на Програму додаткового соціального-медичного захисту жителів громади передбачили 25 млн грн

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету внесли зміни до Програми. Протягом 2022-2024 років на забезпечення заходів програми виділять понад 70 мільйонів гривень.

Гроші передбачені на допомогу сім’ям загиблих захисників України, матеріальну допомогу людям, які зазнали поранень під час безпосередньої участі у бойових діях на війні російської федерації проти України, надання грошової допомоги вимушеним переселенцям, які перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення Мукачівської міської ради як внутрішньо-переміщені особи. Допомогу вимушеним переселенцям виплачуватимуть щомісяця з місяця звернення на період воєнного стану.

Також у рамках Програми допомагатимуть найбільш вразливим категоріям населення та громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, літнім людям з нагоди ювілею, виділятимуть допомогу на поховання самотніх жителів громади.

Одноразову матеріальну допомогу передбачили для людей з інвалідністю I-II групи, учасникам та сім’ям загиблих учасників війни, допомогу на ремонт житла для військовослужбовців та одноразову матеріальну підтримку на відкриття власної справи.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.