ko.net.ua

На потреби ЗСУ закарпатська прокуратура скерувала понад пів млн грн

За ініціативи прокурорів органів прокуратури Закарпатської області на спеціальний рахунок Збройних Сил України вже перераховано 575 тис. грн.

Усе це – суми застав у кількох кримінальних провадженнях. За участі прокурорів судами задоволено клопотання про зміну обвинуваченим запобіжних заходів на особисте зобов’язання, а кошти направлено на забезпечення потреб армії. В одному випадку прокурором подано до суду угоду про визнання винуватості, на підставі якої щодо особи ухвалено вирок суду, а заставу у розмірі 62 тис. грн перераховано на користь ЗСУ.

Водночас за клопотанням прокурора суд прийняв рішення про звернення в дохід держави ще 175 тис. грн у зв’язку з розшуком підозрюваного у провадженні щодо фальсифікації документів і зловживання повноваженнями. Ці кошти вже поповнили держбюджет і також можуть бути направлені на допомогу українським військовим.

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу державу забезпечено передачу понад 20 автомобілів на потреби українських військових. Вирішується питання щодо можливостей передачі й інших транспортних засобів, які перебувають на майданчиках тимчасового тримання, на потреби оборони.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.