ko.net.ua

Від Закарпаття впродовж першого кварталу 2022 року до Зведеного бюджету надійшло понад 2,555 млрд грн податків

Впродовж трьох місяців 2022 року до Зведеного бюджету України платники податків Закарпаття спрямували понад 2 млрд 555 млн грн податків та зборів.

Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Олексій Петріченко.

Зокрема, з вказаної суми у березні 2022 року надійшло понад 882,5 млн гривень. До прикладу, це на 95,1 млн грн більше, ніж у відповідному місяці 2021 року. Цьогоріч у березні зведений бюджет отримав від платників Закарпаття 523,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб; 125,2 млн грн податку на прибуток підприємств; 37,7 млн грн військового збору, 95,7 млн грн ПДВ.

– У цей нелегкий для усієї країни час, бізнес-спільнота краю демонструє соціально відповідальну позицію та забезпечує наповнення бюджетів на належному рівні. Фахівці податкової служби Закарпаття консультують та інформують платників про новації податкового законодавства, що виникли під час введення в країні воєнного стану, та щиро дякують кожному суб’єкту господарювання великого, середнього та малого бізнесу за доброчесність та відповідальність. Наша співпраця, в межах чинного законодавства, дає можливість тримати економіку на плаву та забезпечувати обороноздатність нашої держави! Разом ми – сила! Разом переможемо!, – підсумував Олексій Петріченко.

Про це інформує ДПС у Закарпатській області.