ko.net.ua

2 220 грн протягом трьох місяців отримуватимуть переселенці на Закарпатті

По 2 220 гривень протягом трьох місяців отримуватимуть окремі категорії вимушених переселенців, які проживають на Закарпатті, від міжнародних донорів через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це сьогодні повідомив старший радник із питань довгострокових рішень у справах біженців УВКБ ООН Іван Салєєв під час презентації програми в Ужгороді у комплексі «Совине гніздо», де з початку війни діє пункт розподілу населення та центр прийому гуманітарної допомоги.

Кошти будуть виділяти насамперед найбільш вразливим категоріям переміщених осіб – одиноким, батькам двох та більше дітей, людям, старшим 65 років, людям з інвалідністю. За кілька днів вони через «Укрпошту» отримуватимуть гроші з розрахунку 2 220 гривень на одну особу в сім’ї.

В Ужгороді з понеділка, 28 березня, реєстрацію будуть проводити з 9:00 до 18:00 в «Совиному гнізді» та в департаменті соціальної політики Ужгородської міської ради (площа Шандора Петефі, 24). Запевнили, плануються також виїзди мобільних груп у місця, де компактно проживають вимушені переселенці.

За словами Іван Салєєва, кошти будуть виплачувати впродовж 3 місяців, можливо, згодом програму продовжать. На Закарпатті розраховують провести виплати для близько 45 тисяч осіб. Реєструвати людей будуть у захищеній базі даних УВКБ ООН.

Про це повідомляє Ужгородська міська рада.