ko.net.ua

У Закарпатській області знизились роздрібні ціни на окремі види товарів

В умовах протидії військовій агресії, підвищення цін на продукти харчування значно погіршує стан громадян України та осіб, які перебувають на її території, що є неприпустимим.

З метою забезпечення стабільної цінової ситуації на основні продовольчі товари на період правового режиму воєнного стану фахівці Головного управління Держродспоживслужби в Закарпатській області продовжують проводити моніторинг роздрібних цін та роз’яснювальну роботу в магазинах, розташованих на території області.

Забезпечення контролю цін на окремі товари, що застосовуються суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, здійснюється відповідно до Постанови КМУ від 6 березня 2022р. №223 якою внесено зміни до постанови КМУ від 25 грудня 1996 р. № 1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів) ˮ.

Станом на 23.03.2022р. в Закарпатській області цінова ситуація на продукти харчування стабільна. Аналізуючи дані моніторингу визначених товарів у підприємств роздрібної торгівлі, в яких проводиться моніторинг цін на основні продукти харчування, встановлено, що роздрібні ціни на окремі види товарів знизились, а саме: яйця курячі – з 34,00 грн/дес. до 32.00грн/дес., цукор – з 32,00 грн/кг до 25,74 грн/кг.

Окремо слід зазначити, що взаємопов’язаний вплив на ціну для кінцевого споживача, у роздрібній торгівлі, має діючий рівень цін оптового постачальника.

Реалізація хлібу в межах області здійснюється в стабільному режимі. Розрахунки споживачі мають можливість здійснювати по безготівковому розрахунку (за умови наявності).

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття.