Харчова промисловість області
Однією із пріоритетних галузей в області є виробництво харчових продуктів та напоїв, яка представлена широким асортиментом.
Основними виробниками продуктів харчування в області є ФГ “Світ м’яса”, ТДВ “Свалявські мінеральні води”, ОП “Ужгородський коньячний завод” та товариства з обмеженою відповідальністю “Корадо Каннінг Інкорпорейтед”, “Виробнича компанія Шато Чизай”.
У 2020р. спад виробництва до попереднього року склав 13,5%. Скорочено виробництво свинини свіжої чи охолодженої – туш, напівтуш, виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, борошна пшеничного та пшенично-житнього, вина з фактичною концентрацією спирту не більше 15%. Водночас збільшено виробництво соку яблучного, води натуральної мінеральної газованої, тортів.
За підсумками 2020р. підприємствами харчової промисловості реалізовано продукції на суму 1775,7 млн.грн, що становить 7,2% загальнообласного промислового обсягу.
Середньооблікова кількість штатних працівників зайнятих у харчовій промисловості у 2020р. становила 1,6 тис. осіб. Їх середньомісячна номінальна заробітна плата склала 7492 грн, що на 21,0% більше 2019р.
На підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв у січні–вересні 2021р. індекс промислової продукції, порівняно з відповідним періодом минулого року склав 94,7%.
Впродовж січня–серпня п.р. підприємствами харчової промисловості реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) на суму 1039,8 млн.грн. У структурі реалізації 59,4% належить підприємствам з виробництва напоїв (вин, пива, мінеральних вод, алкогольних напоїв), 12,6% – з виробництва м’яса та м’ясних продуктів, 9,8% – з перероблення та консервування фруктів і овочів, інформує ГУС Закарпаття.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися