ko.net.ua

На Закарпатті за тиждень здійснили понад тисячу перевірок щодо дотримання протиепідемічних вимог

Протягом 27 – 04.10.2021 року на Закарпатті були проведені 1239 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 205 об’єктах виявлені певні порушення, у зв’язку з чим керівникам надані 203 приписи (пропозиції) для усунення недоліків та ініційовано складання 4 протоколів, у 3 випадках поінформовано органи Національної поліції, в одному – надана інформація органам місцевого самоврядування.

Зокрема, були перевірені:

Щоденно здійснювався контроль за роботою агропродовольчих ринків, де    за попередній тиждень було проведено 136 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину (виявлено 25 порушень). За виявлені порушення винесено 25 приписів та пропозицій  керівникам ринків.

Водночас спеціалісти ГУ ДПСС області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо). Проведено моніторинг 1125 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Також за звітний період у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3080 транспортних засобів.

Проводиться щоденне та щотижневе інформування обласного штабу та інших зацікавлених установ та органів, щоденне та щотижневе інформування Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про проведену роботу. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1206 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Зокрема, надаються рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін, інфорс\мує Управління.