ko.net.ua

На Закарпатті власник однієї з АЗС сплатить півторамільйонний штраф за продаж неякісного пального

На  одній з автозаправних станцій  області продавали неякісне пальне. Цей факт був зафіксований у ході контрольного заходу, проведеного свого часу за колективним зверненням громадян фахівцями ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття. За вказане порушення на суб’єкта господарювання наклали штраф у розмірі 1 582 360,00   грн.

Не погодившись  з рішенням органу  контролю,  підприємець  оскаржив постанову про накладення штрафу у судовому порядку. Під час розгляду справи суди різних інстанцій ретельно дослідили дотримання  порядку  проведення заходу державного нагляду  спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, а також правомірність  винесення  постанови органом державного нагляду.

За результатами  розгляду  справи,  судами  першої, апеляційної та касаційної інстанції  рішення Головного управління  Держпродспоживслужби визнано законним і таким, що прийняте відповідно  до встановлених вимог із забезпеченням усіх прав суб’єкта господарювання при проведенні перевірки.

Тож підприємцю, який продавав споживачам неякісне пальне, таки доведеться  сплатити понад півторамільйонний штраф, інформує Управління.