ko.net.ua

На Перечинщині 4,5 років не можуть облаштувати автобусну зупинку

Село Сімер називають воротами Турянської долини. Входить до складу Перечинської ОТГ з 11 жовтня 2016 року.

25 жовтня того ж року «Карпатський об’єктив»  опублікував статтю нашої кореспондентки «У Сімері на Перечинщині молодь нищить автобусні зупинки», в якій були викладені факти та порушена проблема облаштування автобусних зупинок на початку села, біля Перечинського професійного ліцею.  http://life.ko.net.ua/?p=18206

Тодішній голова Сімерської сільської ради Володимир Бугай сказав кореспонденту, що «Завдяки спільній ініціативі та усній домовленості лагодити автобусні зупинки на початку села взявся Перечинський держлісгосп, який сусідує з ліцеєм. У понеділок, 24 жовтня, хлопці зробили дерев’яні обрешітки зупинок, одну накрили жерстю. Другу накриють шифером. Спільно шукаємо можливість придбати шифер, треба 6 листів. Один лист коштує 200 гривень».

Відтоді минуло 4,5 років, а віз і нині там. Єдине, що зробили – почистили довколишні чагарники. Люди, які очікують автобус у напрямку Перечина, Ужгорода, у негоду не мають куди сховатися. До того ж, на них чатує небезпека – шматок пошкодженого шиферу в будь-який момент може впасти на голову і травмувати.

Восени торік старостою села призначена Олеся Вовканич-Белеканич, уродженка села. Вона працювала секретарем Перечинської міської ради 6 та 7 скликань.

У соцмережі «Фейсбук» розгорнулася дискусія щодо  небезпечного та жалюгідного стану зупинки. Ґаздиня села відповіла кореспонденту «КО», що «шифер уже знайшли! Ще не встигли встановити». Побачимо, коли встановлять і похваляться у соцмережі.

Користувачі зауважують: «роботи на годину, а дискусія – на роки», «зупинки мають бути безпечні та зручні», «по стану зупинок туристи та подорожуючі складають своє враження про те – чи є тут ґазда чи його нема».

Тетяна Грицищук, фото автора

Фото зроблено 10 квітня 2021 року