ko.net.ua

На Ужгородщині зафіксували порушення при газовидобуванні

Порушення вимог природоохоронного законодавства виявлено Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області під час проведення планової перевірки ТОВ «СІ-ЕН-ДЖІ».

У 2016 році товариство отримало спеціальний дозвіл Держслужби геології та надр України на користування надрами з метою видобування природного газу (супутні корисні компоненти: пропан, азот) в межах Ужгородської площі Закарпатської області.

В ході перевірки встановлено, що  спорудження пошукової свердловини №101 Ужгородської площі на території Тийглашської сільської ради (Ужгородський район) здійснювалося з недотриманням екологічних умов провадження планованої діяльності. Так, відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, не виконувалися умови і вимоги частини 6 статті 3 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”, за що передбачено адміністративну відповідальність (п.7 ч. 1 ст.15 Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”, ч. 2 ст.915 КУпАП).

 Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації 02.12.2019 року видано ТОВ “СІ-ЕН-ДЖІ”  Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами  терміном дії 10 років. Однак, товариством не подано документи для взяття на державний облік об’єкта, який справляє або може справити шкідливий вплив на здоров’я людей і стан атмосферного повітря, чим порушено вимоги ст.31 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За підсумками перевірки відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.78, 82-1 КУпАП. На порушників накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів та вручено припис на усунення виявлених порушень. Матеріали про адміністративне правопорушення за ст. 257, 915  КУпАП Інспекція скерувала для розгляду до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, інформує Інспекція.