ko.net.ua

За тиждень на Закарпатті здійснили понад 1600 перевірок щодо дотримання карантинних вимог

На Закарпатті тривають перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, з врахуванням відповідних зон епідемічної небезпеки поширення  COVID-19 на території області.

За минулий тиждень, у період з 31 серпня по 06 вересня 2020 року, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування здійснили 1619 позапланових заходів нагляду, за результатами яких виявили порушення на 123 об’єктах.

Зокрема, були перевірені:  478 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 30 об’єктах; 23  агропромислові ринки, порушення встановлено на  6 об’єктах; 172 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, на одному встановлено порушення; 333 заклади громадського харчування,   на  22 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 31 перукарню і салон краси, 101 дошкільний заклад, порушення не виявлено; 142 інших об’єкти нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) на 18 встановлено порушення.

Водночас за вказаний період спеціалісти ГУ ДПСС краю перевірили і 224 заклади середньої освіти, у 15 закладах виявили порушення санепідемічних вимог щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 122  приписів (пропозицій) та складено 3 протоколи органами Національної поліції.

З метою  запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV,  проводиться широка  інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено близько 1384 таких заходів, інформує Держпродспоживслужба.