20890
21:28 20.082020

Ужгородський аеропорт відновить роботу

Економіка 4847

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров:
«У понеділок був у Києві на прийомі у Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Піднімалося питання, цікаве для регіону, пов’язане з реанімацією та відновлення міжнародного аеропорту «Ужгород». Дуже швидко Денис Шмигаль відреагував, провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Словаччини і домовилися, що дають нам зелене світло на відновлення аеропорту «Ужгород».

Я розумію що не перший раз ми намагаємося підняти це питання на рівні держави. Ми очікували від словаків розуміння і єдиного бачення цієї проблеми тому, що від їхнього погодження, контракту чи угоди на використання повітряного простору Словаччини залежить в тому числі рентабельність комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Сподіваюся, що у вересні ми підпишемо зі Словаччиною відповідні документи.”

Наступне питання від журналістів на брифінгу до Олексія Петова: 
– Прокоментуйте ситуацію із земельними ділянками на території аеропорту, які виділили, а деякі громадяни їх придбали за власні кошти. За каденції попереднього мера Ужгорода там були виділені землі. Люди перепродали їх і мають на руках усі документи, проте не мають доступу до землі через огорожу аеропорту.

Олексій Петров:
–Ми зустрічалися із представниками аеропорту, архітектури, представниками архітектури, державного комунального підприємства облради, що володіє комунальним майном і здає в оренду, і розбиралися з цією ситуацією. Ті земельні ділянки, що були надані приблизно у 2006-2008 роках, єдиним масивом і однаково розділені, були видані незаконно. Окрім того, аеропорт має цільове призначення – землі транспорту, а вам вони видані як землі для житлової забудови. Вас обманули шахраї. Це як схема із краденими автівками. Ми подаємо позов і в судовому порядку відновлюємо справедливість, повертаємо землі транспорту, а саме аеропорту. Вибачте.

– Чи знаєте ви, що в.о. голови геокадастру Голуб віддав у приватну власність особливо цінну землю біля КПП «Дяково», яка унеможливлює реконструкцію «Дякова»? Чи будуть якісь дії з цього приводу?

–Я таку інформацію отримав. Не знаю, хто такий в.о. голови геокадастру Голуб, бо він лише приїхав в область і не повідомив, що він приступив до роботи. Згодом я дізнався, що без керівника геокадастру в області вже включений так званий реєстр і дійсно пішли такі роздачі землі. Зранку у мене була телефонна розмова з керівником державного геокадастру Романом Лещенко, під час якої я наголосив, що це неприпустимо. Навіть без інвентаризації тих витівок, які були ще зі старим керівництвом, які треба проаналізувати на предмет законності видачі, щоб у нас не було отаких ситуацій. Роман Миколайович пообіцяв, що розгляне всі видані дозволи і зупинить їх виконання. Я очікую реакції з боку правоохоронних органів, тому що сьогодні звернувся до СБУ з проханням перевірити законність проведення таких дій в.о. голови геокадастру Голубом».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
08:12
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Всі новини