ko.net.ua

Легка промисловість області

Однією з провідних галузей економіки області є легка промисловість, яка покликана задовольняти потреби наших громадян товарами широкого вжитку та сприяти поліпшенню якості життя.

За обсягами виробництва вагомими підприємствами галузі є товариства з обмеженою відповідальністю “Укран Абітекс”, “Мукачівська швейна фабрика”, “Новітекс”, “Мільтекс-Україна”, “Сандерс-Виноградів ГМБХ”, ПАТ “Ужгородська швейна фабрика”, ПАТ “Мукачівська трикотажна фабрика “Мрія”, ВТШП “Копанські джерела”, ПАТ “Гроно-Текс”.

У 2019р. індекс обсягу виробництва промислової продукції на підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, порівняно з 2018р., склав 84,3%. Великими, середніми та вагомими за обсягами малими підприємствами легкої промисловості протягом минулого року реалізовано продукції на 1325,7 млн.грн, що становить 5,5% загальнообласного промислового обсягу.

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів за січень–квітень 2020р., порівняно з січнем–квітнем 2019р. індекс промислової продукції становив 68,8%, зокрема, у текстильному виробництві – 78,0%, виробництві одягу – 66,2%, виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 76,2%.

Впродовж січня–квітня п.р. підприємствами легкої промисловості реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 385,3 млн.грн.

Ірина Панчук