ko.net.ua

На пункті пропуску “Краковець-Корчова” на Львівщині запрацював сканер для вантажних транспортних засобів та контейнерів

Сьогодні, 23 грудня, на пункті пропуску митного поста “Краковець-Корчова” відбулось відкриття скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів.

Присутній на відкритті очільник Державної митної служби України Максим Нефьодов зазначив: “На митному посту “Краковець-Корчова ми запустили роботу ще однієї скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів. Наразі маємо 7 стаціонарних сканерів на митних постах, застосування яких суттєво скоротить час на перевірку вантажних авто, підвищить ефективність боротьби з порушеннями митних правил та сприятиме збільшенню надходжень до Державного бюджету”.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування  вантажівки у декількох проекціях. Дані скануючої системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді.

Оскільки сканування відбувається без фізичного огляду посадовими особами митниці, час на перевірку вантажу скорочується в 10 разів.

Скануюча система для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.

Наразі 7 скануючих систем для вантажних транспортних засобів та контейнерів працюють у тестовому режимі на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному.


Пресслужба Державної митної служби України