18056
19:04 27.102019

До відома керівників товарних свиногосподарств області та власників свиней особистих селянських господарств

Економіка 2978

У зв’язку із запровадженням електронної системи видачі ветеринарних документів, зокрема й для переміщення живих свиней чи видачі ветеринарної довідки для проведення передзабійного клінічного огляду та з метою дотримання п.6 ст 15 ЗУ «Про ветеринарну медицину», необхідно завчасно здійснити ідентифікацію свинопоголів’я, відповідно до Порядку ідентифікації та реєстрації свиней, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 грудня 2017 року № 639 (далі – Порядок), зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 07 лютого 2018 року за № 154/31606.

Товарні свиногосподарства

У разі переміщення поросят віком до 4 місяців для утримання чи відгодівлі із господарства в господарство має бути вушна бирка встановленого зразка з груповим номером – реєстраційним номером господарства в Реєстрі тварин, отримана від Закарпатської філії Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин (відповідно до пунктів 1, 2 розділу 3 Порядку ідентифікації та реєстрації свиней).

Перед вибуттям з господарства товарної свині до фізичної особи ідентифікація проводиться шляхом прикріплення однієї пари бирок з індивідуальним номером (п.10 розділу 3 Порядку ідентифікації та реєстрації свиней).

У разі переміщення товарних свиней на забій має бути тавро реєстраційного номера господарства (для тварин старших за чотири місяці) (п.10 розділу 3 Порядку ідентифікації та реєстрації свиней).

Власник свиней особистих селянських господарств

Для видачі ветеринарної довідки на передзабійний клінічний огляд тварин необхідно представити реєстраційне свідоцтво товарних свиней з індивідуальним ідентифікаційним номером, яке можна оформити через Закарпатську філію Агентства з ідентифікації та реєстрації тварин, а також через районні, Ужгородську міську державні лікарні ветеринарної медицини. Термін здійснення ідентифікації – до п’яти робочих днів.

Увага! Ідентифікацію свиней необхідно здійснювати своєчасно з метою запобігання непорозумінь при видачі ветеринарних документів!

Дякуємо за розуміння та співпрацю!

Держпродспоживслужба Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах