18043
22:06 24.102019

З аграрниками Мукачівщини говорили про вимоги трудового законодавства

Економіка 3269

На Закарпатті сільське господарство належить до галузей, які перебувають у групі ризику щодо використання незадекларованої праці. Отож фахівці Управління Держпраці, відвідуючи суб’єкти господарювання краю у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, вирішили надати перевагу саме агропромисловим підприємствам.

Так, днями головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Володимир Севч та Іван Хланта мали розмову з представниками кількох фермерських господарств Мукачівщини.

У ході інформаційно-роз’яснювальних заходів посадовці порушили важливі питання законодавства про працю. Зокрема, наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками, строків виплати заробітної плати, мінімальних державних гарантій в оплаті праці.

Також надали рекомендації щодо застосування деяких норм чинного законодавства про працю і роз’яснення щодо наслідків, які можуть призвести у разі виконання роботи без офіційного оформлення. Окрему увагу приділили останнім законодавчим змінам.

Подібні превентивні заходи допомагають встановити діалог з роботодавцями та їхніми найманими працівниками, нагадати закріплені Законом їхні трудові права та обов’язки, – каже начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, – що cприяє налагодженню ситуації на підприємствах краю щодо дотримання вимог законодавства про працю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах