17742
18:54 24.092019

Ужгород – на шостому місці за оцінкою стану оприлюднення та оновлення відкритих даних

Економіка 2667

Ужгород – на шостому місці у рейтингу обласних центрів України за оцінкою стану оприлюднення та оновлення відкритих даних. Це стало відомо на Open Data Forum – щорічній всеукраїнській події, яка наприкінці минулого тижня у Києві вже втретє об’єднала представників центральної та міської влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап-спільноту навколо теми розвитку та застосування відкритих даних в Україні. Участь у зібранні взяли і представники Ужгородської міської ради.

Мета форуму – створення платформи для спільного пошуку можливостей ефективного використання соціально-економічного потенціалу відкритих даних й обговорення трендів та інновацій у міжнародній практиці застосування даних на користь розвитку громад, локальних спільнот.

Міжнародний та український досвід свідчить, що відкриття даних стимулює створення нових послуг і розвиває індустрію власних програмних продуктів, поліпшує взаємодію суспільства і держави, а також підвищує прозорість діяльності та довіру до органів влади. Фокус цьогорічного форуму – Україна на шляху до економіки даних.

Подію організувало Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з USAID/UK aid проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS», що реалізовується Фондом Євразія.

На відкритті виступили віцепрем‘єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мелінда Сіммонс, заступниця голови Місії США в Україні Крістіна Квін. Учасники Форуму взяли участь у панельних дискусіях про майбутнє економіки даних в Україні, вплив на це штучного інтелекту, формування державної політики та послуг на основі відкритих даних, щодо відкритих даних для управління містом. Відбувся також Фінал національного конкурсу інноваційних ІТ проектів на основі відкритих даних OPEN DATA CHALLENGE, нагородження переможців OPEN DATA CHALLENGE та OPEN DATA AWARD.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах