17308
17:34 31.072019

Створення бізнес-інкубатора забезпечить можливість отримання додаткових ресурсів у сфері розвитку області

Економіка 2191

Відбулося засідання Наглядової ради Комунальної установи «Управління спільною власністю Закарпатської обласної ради», яке провів голова Наглядової ради, депутат облради Мікловш Товт.

Участь у засіданні взяли: голова облради Михайло Рівіс, його перший заступник ‒Йосип Борто та заступник – Петро Грицик, а також керівництво КУ «Управління спільною власністю Закарпатської обласної ради» .

Відповідно до порядку денного учасники засідання насамперед розглянули питання про результати першого року діяльності КУ «Управління спільною власністю Закарпатської облради». Так, за словами його керівника Юлії Малик, за звітний період проведено 9 засідань Наглядової ради, на яких розглянуто понад 60 питань, пов’язаних із діяльністю очолюваного Управління. У т.ч. підготовлено понад 40 проектів рішень облради, із яких ухвалено 34. Прийнято на баланс 6 адмінбудівель, 9 об’єктів нерухомого майна відповідно до актів приймання-передачі від інших балансоутримувачів.

Жваво обговорили присутні питання щодо стану приміщень нежитлової будівлі, яка розташована на вул. Грибоєдова, 22 –Б, колишнього перинатального центру м.Ужгорода площею понад 5 тис кв. м. Щоб привести її в належний стан, необхідно за попередніми підрахунками, понад 15 млн. грн. На першому поверсі частково проведено ремонтні роботи. Мирослав Білецький наголосив, що найперше необхідно забезпечити охорону будівлі, на що Олександр Ледида поділився своїм баченням виходу із ситуації і запропонував провести ремонт для подальшого надання приміщень в оренду некомерційним установам.

За словами Михайла Рівіса, це повністю придатний об’єкт для забезпечення діяльності бюджетних установ області. Тому необхідно вишукати можливість фінансування ремонтних робіт та обладнати приміщення для створення бізнес-інкубатора, який приноситиме надходження від надання в оренду зазначених приміщень.

Присутні підтримали ініціативу М. Рівіса як слушну та в цілому визнали Звіт Комунальної установи задовільним.

Активно обговорили члени Наглядової ради питання визначення мети і порядку використання окремих об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області із врахуванням положень облради «Про заходи підвищення ефективності використання майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

Уважно розглянули й питання щодо переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації у 2019-2020 роках, а таких об’єктів на сьогодні п’ять.
Після активного їх обговорення, вирішили доручити Комунальній установі підготувати проект рішення обласної ради «Про затвердження переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області, що підлягають приватизації» та уповноважити голову Наглядової ради направити його для розгляду постійними комісіями під час чергової сесії.

Виконавчий апарат облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Дві закарпатські команди йдуть нога в ногу в аматорському чемпіонаті України
14:33
«Інклюзивні футбольні секції» розпочали роботу в Ужгороді
14:21
В Ужгороді відбулося позачергове засідання сесії міськради
13:58
На Мукачівщині прокуратура виявила сміттєзвалище, що функціонує з порушеннями, та звернулася з позовом до суду
13:41
На Іршавщині розіграли Кубок району з футболу серед ветеранських команд
13:20
Житель Іршавщини за кілька днів викрав товару з магазину на майже 10 тисяч гривень
13:05
У Міноборони розповіли, коли запрацює Е-кабінет військовозобов’язаного
12:55
На війні загинув закарпатець Михайло Світлик
12:25
Скоро літо. Як худнуть закарпатки і скільки це коштує
12:02
Мукачівські школярі стали переможцями районних змагань «Пліч-о-пліч» з волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та баскетболу
11:40
Всі новини