Вартість продуктів харчування у Закарпатській області зросла на 0,5%
Індекси цін на продовольчі товари у березні 2019 року
Індекс споживчих цін (інфляції) по області у березні 2019р. порівняно з лютим склав 100,9%, з початку року – 101,7%, по країні відповідно – 100,9% та 102,4%.
На споживчому ринку області у березні 2019р. порівняно з лютим п.р. ціни на продукти харчування зросли на 0,5%. Найбільше подорожчав хліб на 3,3%, фрукти – на 3,1%, молоко – на 1,1%, овочі – на 0,8%, масло – на 0,6%, макаронні вироби – на 0,5%, сир і м’який сир (творог) – на 0,4%. Водночас, подешевшали яйця на 6,1%, олія соняшникова – на 1,1%, цукор – на 1,0%, м’ясо та м’ясопродукти – на 0,4%.
За січень–березень 2019р. порівняно з груднем 2018р. індекс споживчих цін по області склав 101,7%, по країні 102,4%.
Споживчі ціни на продукти харчування за I квартал 2019р. порівняно з груднем 2018р. зросли на 2,4%.
За зазначений період спостерігаємо збільшення ціни на хліб і хлібопродукти на 2,5%, кондитерські вироби – на 2,1%, макаронні вироби – на 1,7%.
Крім того, відбулося зростання цін на фрукти на 8,6%. Найбільше подорожчали банани на 25,7%, ягоди – на 21,7%, яблука – на 0,4%.
Суттєвого підвищення зазнали ціни на овочі на 17,7%. У цілому у березні 2019р. підвищення цін на окремі овочі було досить суттєвим, зокрема, перець солодкий зріс на 55,9%, капуста – на 44,0%, огірки – на 28,8%, картопля – на 12,6%, цибуля ріпчаста – на 11,9%, помідори – на 10,2%, буряк – на 7,1%.
Поряд з тим спостерігаємо зменшення ціни на мʼясо та мʼясопродукти на 0,5%. Зокрема, свинина подешевшала на 2,4%, птиця – на 1,0%, ковбаси сирокопчені – на 0,9%.
Зафіксовано зниження ціни на яйця на 10,8%, олію соняшникову – на 3,8% та цукор – на 3,3%.
Леся Антошик 61-33-66
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися