15825
13:25 17.032019

На Раді регіонального розвитку обговорили перспективи Закарпаття

Економіка 2554

Вступне слово Петро Порошенко на раді регіонального розвитку розпочав із теми армії. Тільки армія є запорукою безпеки кожного громадянина та всієї держави. За словами Президента, військо, яке було розкрадене та знищене, довелося знову створювати вже у роки агресії Росії.

На зустріч ради регіонального розвитку з’їхалися керівники різних структурних підрозділів Закарпаття. І говорити є про що, адже у цьому році очікується чимало змін у різних галузях. До прикладу, на Ужгородщині увагу зосереджують на ремонті доріг, будівництві амбулаторій та реконструкції районної залізничної лікарні, яка обійдеться у близько 50 млн грн. Ще стільки ж вартує будівництво Кам’яницької школи. Зараз діти змушені ходити на уроки до геть старої будівлі. Для будівництва амбулаторій вже проведені торги, буквально через місяць розпочнеться будівництво у Руському, Великих Комарівцях і Батфі.

Що Закарпаття мальовничий край, відзначив і президент. За словами Петра Порошенка, область повинна бути туристичною меккою. У планах відновити в’їзди до Закарпаття, де можуть з’явитися цікаві оглядові майданчики. За два роки планується відкрити 7 туристичних стоянок уздовж автошляхів за кошти ЄС, передані до державного бюджету. Вже цьогоріч очікується відкриття й інших важливих та цікавих туристичних родзинок області, на що всі давно чекали.

Позаяк туризм підтримується фінансово кожного року, це дозволяє неурядовим організаціям брати участь у конкурсах.

Активним та плідним рік очікується в економічній сфері.Закарпаття з кожним роком показує високі показники надходження інвестицій з України та закордоння. За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Дениса Мана, є інтереси з боку Нідерландів, Китаю, найбільше це сфери туризму та виробництва. Зокрема нині ж американський завод, який діє на Ужгордщині, розширив виробництво. З’явилося ще 2 тисячі нових робочих місць. Зі слів голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, ймовірно, це не останнє розширення заводу – світового виробника в області.

А щоб розвинути гірські території, підписали угоду 4 адміністрації, в тому числі й Закарпаття. Для цього вже надійшло 72 млн. грн. від ЄС.

І про наболіле: Петро Порошенко запевнив, що на Закарпатті цього року планується виділити рекордні 870 мільйонів гривень на ремонт доріг державного та місцевого значення. Йдеться й про проект будівництва Берегівської об’їзної дороги, яка з’єднає угорський автобан з трасою «Київ-Чоп». Роботи мають стартувати, як тільки дозволить погода. Після цього планується відкриття нового КПП.

Голова Закарпатської ОДА додав, що після проблеми доріг другою для області є катаклізми. Тож заплановані ремонти дамб і захисних споруд на річках.

Після обговорення всіх поставлених цілей Закарпаттю залишилося дочекатися реалізації зазначених цілей.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини