ko.net.ua

Ділянку біля ужгородського поштамту приватизували для будівництва

Йдеться про земельну ділянку КН 2110100000:06:001:0118, яка розташована недалеко будівлі Ужгородської міської ради.

Позаяк в даному ареалі десятиліттями знаходяться будівлі ДП “Укрпошта”, то переважна кількість земельних ділянок призначеня для розміщення та експлуатації об’єктів та споруд телекомунікацій.

Однак згадувана ділянка площею 0.0987 Га знаходиться у приватній власності.

Нещодавно тут демонтували рекламні щити та вирізали декілька дерев. Наразі достеменно невідомо, який тип будівлі тут планують зводити – багатоповерхівку, чи торговий центр. Однак, забудовникам та ДАБІ Ужгородської міської ради варто зважати на нові Державні будівельні норми, які вступили в норму з 1-го вересня 2018 року.

ДБН обмежують відстань забудови між будинками та передбачають, що максимально допустимий відсоток житлової забудови земельних ділянок при розміщенні нових житлових будинків залежить від їхньої поверховості.

Наприклад, якщо у місті планують звести 11-поверхову висотку, то сам будинок повинен займати не більше 30% ділянки, відведеної під забудову. Решта 70% території має бути відведена на облаштування зон відпочинку, дитячих майданчиків та зелених насаджень.

Однак, зважаючи на те, що згадувана забудова знаходиться в центрі міста, то і поверховість новобудови суттєво обмежується згідно з чинним законодавством.

Нові норми також площу під паркомісця, разом з тим, забороняють проектувати парковки на тротуарах і дорогах.