15546
12:48 25.022019

Про утримувалися автодоріг загального користування Закарпаття у 2018 році

Економіка 1837

На чергову сесію облради підготовлено проект рішення «Про затвердження звіту про виконання Регіональної програми з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування на 2015–2018 роки».

Відтак, під час пленарного засідання сесії обласні обранці затверджуватимуть звіт департаменту інфраструктури, розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА про виконання зазначеної Регіональної програми, затвердженої рішенням облради від 30 грудня 2014 року № 1165.

Як зазначає у пояснювальній записці виконавець цього документу – департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА, для забезпечення сталого функціонування автомобільних доріг місцевого значення у зимовий період розпорядженням голови ОДА 08.12.2017 № 666 визначено службу автомобільних доріг у Закарпатській області замовником виконання робіт із експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення під час проходження зимового періоду 2017-2018 років.

Даною службою у 2017 році оголошено процедуру відкритих торгів на проведення експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення за результатами яких було укладено з ДП «Закарпатський облавтодор» відповідний договір.

Іншим розпорядженням голови ОДА 07.06.2018 №356 «Про визначення замовника робіт із експлуатаційного утримання обласних автомобільних доріг загального користування місцевого значення», КП ЗОР «Будкомплектторг» визначений замовником виконання робіт з експлуатаційного утримання обласних автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

За результатами оголошеної процедури відкритих торгів на експлуатаційне утримання обласних автомобільних доріг загального користування місцевого значення КП ЗОР «Будкомплектторг» укладено із ДП «Закарпатський облавтодор» договір.

Відповідно до цієї регіональної програми на 2018 рік було передбачено фінансування у розмірі 819,6 млн грн, у тому числі за рахунок державного бюджету – 808,7 млн. грн., обласного бюджету – 8,6 млн. грн., місцевого бюджету – 2,3 млн. грн. Однак фінансування у звітному періоді з державного та місцевого бюджетів на Програму не здійснювалося.

За рахунок коштів обласного бюджету здійснено видатки на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та профінансовано замовників робіт у розмірі 5461,00 тис. грн. службу автомобільних доріг в Закарпатській області та 1005,00 тис. грн. – комунальне підприємство Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг», що забезпечило частково належне експлуатаційне утримання автомобільних доріг у зимовий період та безпеку дорожнього руху на них у тому числі.

У зв’язку із закінченням терміну дії зазначеної Програми та на виконання постанови уряду України від 21 березня 2018 року № 382, з урахуванням здійснення реформування державного управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення та відповідно до Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018–2022 роки розроблено Регіональну програму розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019–2022 роки, – інформує директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА Едуард Маляр, інформує прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини