ko.net.ua

Туреччина та Венеція ввели податок для туристів

У Туреччині новий податок стягуватимуть з туристів одразу після прильоту до аеропорту. Наразі мова йде про 1,5 євро з людини.

Спочатку головне управління державних аеропортів країни планувало ввести податок в розмірі три євро з людини. Проте, асоціація туристичних агентств Туреччини звернулася до міністра культури і туризму Туреччини, Мехмета Ерсоя, з пропозицією знизити збір, оскільки мільйони туристів уже оплатили відпочинок у Туреччині в 2019 році. Про це з посиланням на Асоціацію туристичних агентств Туреччини (TÜRSAB) повідомляє видання «Hurriye».

«Одна з найбільших переваг Туреччини як туристичного напрямку – це хороше співвідношення ціни та якості. Турпакети на 2019 рік продаються вже три місяці, починаючи з жовтня, без урахування нового податку. 3 євро можуть здатися незначною сумою, але якщо ці витрати буде покладено на туроператорів, їм доведеться заплатити мільйони євро», – заявив глава асоціації турагентств Туреччини Фируз Балик.

Після переговорів з міністерством транспорту та інфраструктури було вирішено скоротити збір до 1,5 євро з людини.

«Внаслідок переговорів було вирішено знизити податок на безпеку, який становив 3 євро, до 1,5 євро. Ми в боргу перед міністром культури і туризму за швидке вирішення питання туристичних агентств. У 2019 році ми продовжимо роботу із залучення більшої кількості іноземних туристів у нашу країну», – заявив у ході переговорів турецький міністр.

У Венеції ж вирішили ввести податок до 10 євро для тих туристів, які приїжджають в місто на один день, пише «BBC».

У бюджеті Італії на 2019 рік є положення, яке дозволяє Венеції накладати плату, яка в першу чергу стосуватиметься туристів, що прибувають на круїзних суднах на один день. Очікується, що вона буде ​​на рівні 2,5-5 євро на людину, але в гарячий період (влітку) вона може зрости до 10 євро.

Сотні круїзних суден щороку причалюють у Венеції, мер міста Луїджі Бругнаро наголосив, що «податок на посадку» створить необхідний дохід, задля збереження і підтримки чистоти у місті.

Тож при плануванні відпустки радимо звернути увагу на додаткові витрати.

Вікторія КОПИНЕЦЬ