1380
18:19 19.072016

Перша «інвестиційна ластівка» з Устецького краю завітала на Іршавщину для надання робочих місць

Економіка 1875

Після нещодавньої поїздки голови Закарпатської облради Михайла Рівіса до Устецького краю та проведеної зустрічі з тамтешньою бізнес-елітою, до нашого краю навідався перший потенційний інвестор з Чехії.

13723972_937521073024873_9128115044959727140_o

Відтак в облраді відбулася ділова зустріч з директором відомої на європейському ринку компанії з виробництва сейфів «Metalsafe s.r.o.» Ярославом Тлапаком.

Позаяк Михайло Рівіс перебуває ще у відпустці, поважного бізнесмена, який зі своїми партнерами вперше навідався до Закарпаття, зустрічали виконуючий повноваження голови облради Йосип Борто та заступник голови облради Петро Грицик.

Першими слово мали гості, які подякували за теплий прийом та зазначили: взяли до уваги слова очільника облради Михайла Рівіса про те, що закарпатцям потрібна робота насамперед не за кордоном, а у краї. От вони і вирішили створити робочі місця, обравши машинобудівний завод у с.Ільниця, що на Іршавщині. Їм відомо про завод, який потужно працював за радянських часів та забезпечував роботою багатотисячне село, нині на стадії виживання, але досі виготовляє у цехах різну конкурентоспроможну продукцію. Тож, чеські бізнесмени розглядають можливість інвестувати сюди кошти для придбання сучасного обладнання та набору висококваліфікованих робітників, котрі виготовлятимуть на замовлення сейфи різного асортименту, які відповідатимуть європейським стандартам.

Ярослав Тлапак розповів керівництву облради, що завдяки якісній продукції, компанія «Metalsafe s.r.o.» стала ексклюзивним партнером потужних постачальників сейфів, яким пропонується понад 40 видів продукції, кожна з яких має декілька захисних модефікацій. Окрім чеського ринку, компанія постачає сейфи в Східну Європу, зокрема, Нідерланди, Німеччину та Великобританію. Вартість контрактів складає понад півмільйона євро і реалізується в регулярних щомісячних поставках. Також вони випускають вогнетривкі сейфи для архівів, а для замовників, які користуються вогнепальною зброєю, виготовляються декілька типів збройових шаф, включаючи оснащення цілих приміщень захисними дверима сейфового типу. Керівник компанії підкреслив, що всі сейфи відповідають найжорсткішим вимогам з якості.

У виробництві сейфів застосовуються високоякісні матеріали, обробка здійснюється на верстатах та устаткуванні високого технічного рівня. Кожен сейф проходить комплексний процес сертифікації.

У свою чергу Йосип Борто подякував від імені голови облради Михайла Рівіса за приїзд у наш край та зацікавленість інвестувати серйозні кошти у виробництво сучасної продукції, яка затребувана на європейському ринку, та надання робочих місць закарпатцям. Він також запевнив чеського інвестора, що не дивлячись на військові дії на сході країни, тут панує мир і спокій. Правда економічна криза дає свої мінуси, адже у населення низькі зарплати, натомість високі тарифи, тому зростає соціальна напруга. Багато молодих закарпатців вимушені шукати роботу за кордоном, аби прокормити сім’ї. Але вони готові повернутися, якщо вдома з’являться робочі місця та достойна зарплата.

– Тому ми дуже зацікавлені, аби до нас прийшов інвестор, – мовив Йосип Йосипович, зазначивши: – Закарпаття багате на вирощуванні та збору грибів, ягід, фруктів та овочів тощо. Це екологічно чисті продукти, які потребує європейський ринок. Також наш край має чарівну природу, але потребує інвестування в туристичну сферу для розбудови відповідної інфраструктури.

Його підтримав і Петро Грицик, додавши, що завдяки гірській місцевості та великій кількості річок, наш регіон унікальний для будівництва малих гідроелектростанцій, аби забезпечувати населення дешевою електрикою. Сьогодні, коли людство переходить на альтернативні джерела енергії, Закарпаття потребує сонячні електростанції, які для вітчизняного бізнесу не з дешевих.

– Наша місцевість також багата на цінну лісову продукцію, на експорт йде і технічна сировина, тож є можливість виробляти паливні брикети з тирси з подальшою їх реалізацією, як у нас, так і за кордоном, – зазначив Петро Васильович.

Одним словом, керівники облради максимально представили Закарпаття як потенційний регіон для залучення інвесторів, європейських коштів для розвитку промисловості, інфраструктури та запевнили у сприянні.

Після зустрічі Петро Грицик разом з обласним депутатом від Іршавщини Михайлом Станком супроводили чеських інвесторів на машинобудівний завод, де гості оглянули цехи та наявне устаткування, поспілкувалися з керівництвом району. Тепер слово – за власниками заводу, які мають розробити кошторис на виготовлення сейфової продукції та узгодити всі робочі моменти з чеською стороною.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Малозабезпечені сім’ї Перечинської громади отримали великодні продуктові набори
08:59
Угорські скаути Закарпаття долучилися до екотолоки у Карпатах
08:54
Судитимуть закарпатця, який під приводом пошуку зниклого військовослужбовця виманив у його дружини 10 500 доларів США
17:06
На Закарпатті прокуратура передала на ЗСУ автомобілі, які керівник ГО ввіз як гуманітарну допомогу та продавав – чоловіка судитимуть
16:34
Графік руху комунальних автобусів в Ужгороді на Великдень
16:12
Переселенка з Донецька зробила майже з нуля художню гімнастику елітним видом спорту Перечина
15:56
Всі новини