13385
15:13 25.092018

Скільки грошей закарпатці витрачають на їжу

Економіка 2911

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств. У 2017р. населення області більше половини своїх доходів (51,7%) витрачало на харчування.

19

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 4994,89 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особистого підсобного господарства).

Найбільше грошей витрачалося на: м’ясо та м’ясопродукти (1020,35 грн), хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 748,87 грн, молоко, сир та яйця – 569,31 грн, овочі – 554,36 грн, цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби – 389,70 грн, олію та жири (сало, масло тощо) – 364,64 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 18,2 кг – молока, молокопродуктів та масла (в перерахунку на молоко), 4,6 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала (в перерахунку на м’ясо), 17 яєць, 0,8 кг – риби і рибопродуктів, 1,8 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,0 кг – цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), меду, 3,4 кг –фруктів, ягід, горіхів, винограду, 6,2 кг – картоплі, 8,6 кг – овочів і баштанних та 9,9 кг – хліба і хлібних продуктів.

У порівнянні з 2016р. зросло тільки споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала – на 2,2%, хліба і хлібних продуктів – на 6,5%. Зменшилося споживання риби і рибопродуктів – на 11,1%, яєць – на 5,6%, овочів і баштанних – на 4,4%, цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби), фруктів, ягід, горіхів, винограду, молока, молокопродуктів та масла – на 3,2–2,7%. Залишилося на рівні 2016р. споживання олії та інших рослинних жирів і картоплі.

Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів та вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2017р. складала 3217 ккал (у 2016р. – 3181 ккал), вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 86 г (у 2016р. – 85 г), жирів – 135 г (у 2016р. – 136 г), вуглеводів – 399 г (у 2016р. – 399 г).

Наталія Яцкулич – начальник відділу аналізу даних демографічної та соціальної статистики

Головного управління статистики

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Воловеччині чоловік катував товариша, а на Тячівщині хотів заколоти знайомого вилами
20:36
У Хустському районі внаслідок зіткнення легковика та автобуса одна людина загинула та ще одна травмувалась
20:23
На Мукачівщині вогнеборці ліквідували пожежу в житловому будинку
20:11
На Закарпатті дві великі прийомні родини отримали нове житло
19:59
Академічний естрадно-духовий оркестр запрошує закарпатців на концерт
19:21
У Берегові триває турнір з боксу
19:11
Переправляли до Румунії двох «клієнтів» за 8 тисяч доларів США – на Закарпатті затримали спільників
16:02
В Мукачеві притягнули до відповідальності чоловіка, який кермував напідпитку та пропонував хабар
15:58
Ужгородські баскетболісти зустрінуться з лучанами та рівнянами
15:51
Довічне позбавлення волі отримав депутат, який підірвав гранати під час засідання сільради на Закарпатті
14:11
Всі новини