12961
13:25 2.092018

Мінрегіон запускає механізм "будівельної амністії" для приватного сектору

Економіка 1509

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України запускає механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1). Про це з посиланням на Віце-прем’єр-міністра України – профільного міністра Геннадія Зубка повідомляють у прес-службі відомства.

180830_news_10-36

«Цього рішення чекають дуже багато громадян, кожне п’яте звернення до ДАБІ сьогодні – з приводу «будівельної амністії». Вже на днях Мін’юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів. У першу чергу, це стосується приватного сектору, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої домівки, дачні або садибні будинки, гаражі, що були збудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 м². Ми продовжуємо термін прийняття в експлуатацію таких будівель», – інформує Геннадій Зубко.

Порядок розроблений на виконання закону № 3696 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт».

У Мінрегіоні наголошують, що порядок обстеження й прийняття в експлуатацію об′єктів буде досить простим і не потребуватиме від українців зайвих довідок. Головне, щоб збудований об’єкт відповідав цільовому призначенню земельної ділянки, будівельним нормам та пройшов технічну інвентаризацію. Орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов’язаний буде прийняти об’єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.

За інформацією Урядового порталу

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах