У зв’язку з масовими випадками харчових отруєнь на Закарпатті проведено моніторингові обстеження закладів громадського харчування
У зв’язку з масовими випадками харчових отруєнь на початку серпня, пов’язаних із вживанням їжі швидкого приготування в м. Києві, на виконання Доручення Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапи від 06 серпня 2018 року № 601-06-6/29, Розпорядження Голови Закарпатської обласної державної адміністрації №513 від 07.08.2018, наказу Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області від 13 серпня 2018 року № 475 «Про запобігання виникненню та зменшенню ризиків, що становлять фальсифіковані харчові продукти», було проведено моніторингові обстеження закладів громадського харчування по виготовленню та реалізації їжі швидкого приготування
Моніторингові обстеження проведені інспекторами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, районними, міськими управліннями та відділами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.
В ході проведення моніторингу умов виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування (шаурми, бургерів, хот-догів) виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, а саме:
- В усіх перевірених суб’єктах господарювання відсутня державна реєстрація операторів потужностей, обов’язковість якої вимагається статтею 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- Частково відсутні супроводжувальні документи, що засвідчують якість та безпеку харчових продуктів;
- Не застосовуються системи та процедури, що забезпечують доступність інформації стосовно простежуванності, яка має зберігатися протягом 3-х місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися