12626
14:13 16.082018

Президент підписав закон про сімейні фермерські господарства

Економіка 1607

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств».

подписание закона03032016

Закон спрямований на отримання офіційного статусу сільським населенням, яке працює на своїй землі, що дозволить легально продавати власну продукцію та мати соціальний захист і право на пенсію.

Документом вносяться зміни до Податкового кодексу України та кількох законів України, що передбачають віднесення до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб – підприємців, які організували фермерське господарство, за умови відповідності сукупності певних критеріїв та визначення особливостей їх державної реєстрації/анулювання реєстрації, податкового обліку і звітності, сплати єдиного податку тощо.

Закон установлює державну допомогу по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – від 10% до 90% мінімального страхового внеску для кожного із членів фермерського господарства протягом 10 років. Це стає можливим за рахунок коштів Державного бюджету України через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Документом також передбачено уточнення положень щодо створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи.

Реалізація Закону дозволить створити умови для започаткування сімейних фермерських господарств та детінізації підприємницької діяльності в аграрній сфері, що позитивно вплине на зростання надходжень до місцевих бюджетів від сплати податків і створення нових робочих місць на селі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах