ko.net.ua

Держпродспоживслужба проведе моніторинг закаладів швидкого харчування Закарпаття

За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби встановлено, що в Україні спостерігається неблагополучна епідемічна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення.

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення області, пов’язаної з вживанням шаурми та інших харчових продуктів швидкого приготування, спеціалістами районних, міських управлінь Держпродспоживслужби в Закарпатській області буде проведено моніторинг закладів швидкого харчування на території міст та районів.

У разі виявлення порушень – буде ініційовано проведення позапланових перевірок, а у випадках відсутності відповідних дозволів, чи порушень законодавства, які становлять загрозу життю та здоров’ю населення – будуть прийматись рішення щодо закриття закладів.

Про результати проведеної роботи та вжиті заходи буде проінформовано органи виконавчої влади, Національної поліції.