12164
10:40 19.072018

18 мільйонів доларів витратили закарпатці на нові авто за півроку

Економіка 2544

Закарпаття січень-червень

Впродовж шести місяців 2018 року в Ужгороді та Закарпатській області зареєстрували майже 600 нових авто, на кожен з яких в середньому витрачали 29 тисяч доларів США.

Сума покупок у регіоні в січні-червні становила 18 мільйонів доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання. Майже 60% автомобілів, які купували жителі Закарпаття, коштували від 17 до 35 тисяч доларів. Ще 21% машин – дорожчі 35 тисяч. Середня вартість автомобіля в регіоні становить 29 тисяч доларів, – повідомляє аналітичний відділ сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Впродовж шести місяців поточного року серед закарпатців найбільшим попитом користувались машини марок Toyota і Skoda – по 83 проданих авто. Серед моделей бестселером став ліфтбек Skoda Octavia. За 6 місяців зареєстрували 33 таких авто.

Загалом, у першому півріччі в Україні зареєстрували майже 40 тисяч нових автомобілів. На покупку цих машин витратили понад 1 мільярд доларів США. Найбільше нових автомобілів купили у столиці. За 6 місяців поточного року кияни придбали понад 15 тисяч авто, на які витратили 500 мільйонів доларів.

Нагадаємо, у першому кварталі поточного року в Ужгороді та Закарпатській області зареєстрували понад три сотні нових авто на суму 10 мільйонів доларів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах