ko.net.ua

Депутати облради внесли зміни в регіональну Програму оздоровлення маленьких закарпатців

У ході 11-ї сесії Закарпатської облради депутати ухвалили рішення «Про внесення змін та доповнень до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018 – 2021 роки (зі змінами від 29 березня 2018 року) ».

Як зазначається в документі, зміни викликані необхідністю визначення Порядку оплати батьками дітей або особами, які їх замінюють, часткової вартості оздоровлення та відпочинку дітей. Відповідно Програму доповнено додатком, в якому і означено цей Порядок, який визначає механізм оплати часткової вартості путівок, що надаються дітям.

У цьому Порядку наголошується, що часткова оплата вартості путівки у розмірі 10 або 30 відсотків від повної вартості здійснюється одним із батьків, або однією із осіб, яка їх замінює за власний рахунок або з інших джерел, не заборонених законодавством.

Йдеться також про те, що інформацію про загальну вартість, кількість путівок, у розрізі оздоровчих закладів і розмір часткової оплати, департамент соціального захисту населення ОДА розміщує на власній веб-сторінці. А інформацію про реквізити для перерахування коштів департамент у письмовій формі надає структурному підрозділу РДА, МВК, об’єднаної територіальної громади, який здійснює функції щодо оздоровлення дітей для інформування батьків дітей, або осіб, які їх замінюють, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатської облради.

Для отримання відповідної путівки на оздоровлення або відпочинок, придбаної департаментом за рахунок коштів обласного бюджету, заявник подає до структурного підрозділу, такі документи: копію свідоцтва про народження дитини; копії документів, які підтверджують належність дитини до відповідної пільгової категорії; особисту письмову заяву із наданням згоди на збір та обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних» та на перерахування коштів за часткову оплату вартості путівки у відповідному розмірі; копію квитанції про оплату відповідної суми коштів на рахунок, відкритий департаментом в органах Державного казначейства України.

Часткова оплата вартості путівки здійснюється до початку оздоровчої зміни.