ko.net.ua

Закарпатці, власники автомобілів року випуску не менше 2013-го, субсидій не отримають

З 1-го травня 2018-го року почав діяти новий механізм нарахування субсидій. Не отримуватимуть їх особи, які за попередній рік придбали або набули право власності на майно або будь-які речі вартістю 50 і більше тисяч гривень. Ті, в яких загальна площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку, відповідно, –  200.

Наталія ОМЕЛЯНЮК, заступник директора департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА

Коли в людини є борги за несплачені житлово-комунальні послуги – це причина відмовити в субсидії. І тільки після того її призначити – коли борги повністю погашені. Будуть враховані наявність у людей автомобілів і мотоциклів, термін – випуску яких менший 5-ти років – це теж причина відмовити в субсидії.

Заново подавати заяву і декларацію в органи соцзахисту, за місцем проживання, повинні орендарі житла, внутрішньо переміщені особи в яких кількість зареєстрованих осіб відрізняється від кількості фактично проживаючих та ті, у складі родини яких є безробітні. Однак є й винятки.

Наталія ОМЕЛЯНЮК, заступник директора департаменту соцзахисту населення Закарпатської ОДА

Це, якщо сім’я перебуває в складних умовах у зв’язку із важкою хворобою члена сім’ї. Факт хвороби повинен бути підтверджений довідкою лікарсько-консультативної комісії. Таку довідку потрібно брати в поліклініці за місцем проживання.

Перед тим, як надавати субсидії, працівники органів соцзахисту повинні оглянути житлові умови. Перевірити, чи відповідають вони усім нормам.