10766
09:48 23.042018

Закарпатські депутати уточнили перелік поясів зон санітарної охорони території Поляна Купіль

Економіка 3501

На другому пленарному засіданні 10 сесії облради депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 22 лютого 2018 року № 1081 «Про затвердження проекту зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод», повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба облради.

заставка п.Біров до ріш про пояси

Мета та завдання даного рішення полягають у врегулюванні видобутку підземних вод на цьому родовищі мінеральних вод та передбачає затвердження проекту зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль, ДП «Санаторій Поляна» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» у складі І та ІІ поясів особливого режиму.

«Для забезпеченню охорони водних об’єктів у районах забору води для централізованого водопостачання населення, лікувальних та оздоровчих потреб встановлюються зони санітарної охорони.

Зони санітарної охорони водних об’єктів створюються на всіх господарсько-питних водопроводах незалежно від їх підпорядкованості або типу джерела водопостачання.

Залежно від типу джерела водопостачання (поверхневий, підземний), ступеня його захищеності і ризику мікробного та хімічного забруднення, особливостей санітарних, гідрогеологічних і гідрологічних умов, а також характеру забруднюючих речовин встановлюються межі Зони санітарної охорони та їх окремих поясів», – йдеться в обгрунтувальній частині документа.

Далі наголошується, що Закарпатська обласна рада рішенням № 1081 від 22лютого ц.р. затвердила проект зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод, яка розташована у селі Поляна Свалявського району. Та до Закарпатської обласної ради надійшло звернення депутатів облради з приводу необхідності уточнення переліку поясів зон санітарної охорони цієї ділянки. Прийняття такого рішення є можливим шляхом внесення змін до раніше ухваленого рішення Закарпатської обласної ради

Активну участь в обговоренні цього питання взяли обласні обранці – Оксана Біров, Михайло Рівіс, Олександр Ледида, Василь Губаль.

Відтак «За» рішення проголосували 33депутати облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах