29651
15:52 17.102024

Закарпатська митниця оснащується сучасними технічними засобами контролю для ефективного виявлення правопорушень

Економіка 157

Більш якісно контролювати переміщення вантажів та сумлінну сплату митних платежів за імпорт товарів – митникам допомагає сучасне обладнання. Також скануючі комплекси чітко виявляють приховані у важкодоступних місцях товари, або вказують на не відповідність задекларованої продукції.

Так, за 9 місяців 2024 року посадові особи підрозділу мобільних скануючих систем Закарпатської митниці перевірили понад 44,7 тисяч транспортних засобів на предмет виявлення в них сторонніх вкладень та переміщення прихованих через митний кордон України товарів.

Перевірка, в основному, здійснювалася за допомогою стаціонарних сканерів, що функціонують на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною – у пунктах пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» і «Чоп – Захонь».

Відтак скануючі комплекси виявили у 364 транспортних засобах різні аномалії. Це стало підставою для здійснення повного митного контролю вантажів, за результатами якого задокументовано 19 порушень митних правил.

Варто зазначити, що сканування великотоннажних транспортних засобів відбувається за лічені хвилини та пришвидшує проходження митних процедур. Якісний рентгенівський знімок потребує аналізу досвідченого інспектора, який швидко розпізнає місця приховування товарів або виявить невідповідність задекларованої продукції.

Загалом у зоні діяльності Закарпатської митниці, крім стаціонарних скануючи систем, наявні вагові комплекси для зважування великогабаритних транспортних засобів у русі.

Безперечно, оснащені необхідними технічними інструментами всі пункти пропуску на кордоні з ЄС – підвищують рівень безпеки та пришвидшують проходження митних процедур за європейськими стандартами.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах