9328
20:24 23.012018

Закарпатців ознайомлять з аграрними розписками

Економіка 2455

Відкриття проекту «Аграрні розписки в Україні» в Закарпатській області.

ef3f8c5-1-20160418-130745

26 січня 2018 року. Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством юстиції України поширює дію нового інструменту фінансування – аграрних розписок – на всю країну. У зв’язку з цим, Проект IFC спільно зі своїми партнерами проводить низку заходів в регіонах.

26 січня відбудеться cемінар, присвячений відкриттю Проекту в Закарпатській області. До участі в ньому запрошуються представники місцевих ЗМІ.

Мета заходу – проінформувати учасників аграрного ринку про поширення роботи аграрних розписок на всю територію України.

Місце та час проведення:

Сесійний зал Закарпатської ОДА, 2-поверх, площа Народна, 4

Початок реєстрації об 11:00, початок заходу – об 11:30

До участі в заході запрошені:

Віктор Мікулін, заступник голови Закарпатської ОДА

Натуркач Руслана, начальник Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області

Олександр Муляр, Проект IFC «Аграрні розписки в Україні»;

представники Департаменту апромислового розвитку Закарпатської ОДА, райдержадміністрацій, Головного територіального управління Держгеокадастру у Закарпатській області та приватного сектору (OTPBank, Ерідон,галузевих асоціацій).

Інструмент було запроваджено в 2014 році. До цього часу ним користувалися аграрії восьми областей – Полтавської, Черкаської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Тернопільської, Миколаївської та Сумської. Станом на 22 січня видано 196 розписок на суму понад 1.2 млрд. грн.

Інформація про ПроектIFC «Аграрні розписки в Україні»

Довідково: Проект «Аграрні розписки в Україні» впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією. Метою Проекту є покращити доступ до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників шляхом запуску в Україні фінансового інструменту «аграрні розписки». Основні партнери Проекту: органи державної влади (Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство юстиції України);приватний сектор (постачальники матеріально-технічних ресурсів, банки, зернотрейдери), міжнародні організації. В результаті роботи Проекту малі та середні сільськогосподарські товаровиробники отримають ефективний інструмент, що сприятиме залученню додаткових фінансових ресурсів за рахунок прозорості відносин з кредитором та здешевлення процедури оформлення у порівнянні з іншими інструментами.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах