8484
10:10 28.112017

На Закарпатті критична ситуація із виплатою зарплати працівникам галузі освіти та охорони здоров’я

Економіка 2773

Для забезпечення виплати зарплати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери до кінця цього року необхідно 110 577,9 тис грн. Додаткові ресурси у місцевих бюджетів на сьогодні вичерпані і до кінця року вишукати такі кошти неможливо.

original-photo

У ході першого пленарного засідання 9-ої сесії обласної ради депутатський корпус звертатиметься до Уряду України щодо критичної ситуації з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери Закарпаття.

У проекті рішення, оприлюдненому на сайті облради, йдеться: «Закарпатська обласна державна адміністрація неодноразово інформувала Кабінет Міністрів України про недостатність фінансових ресурсів для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери області у 2017 році та необхідність виділення додаткового ресурсу з державного бюджету для здійснення зазначених виплат.

Додаткова потреба в коштах на початок 2017 рік становила 409 400,0 тис. грн. Протягом поточного року її обсяг вдалося зменшити майже удвічі. Крім того, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 області передбачено медичну субвенцію у сумі 31 767,5 тис грн, а постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 873 – стабілізаційну дотацію в сумі 47 654,6 тис грн. Таким чином, станом на сьогодні зі 190 млн грн незабезпеченої потреби передбачено тільки 79 422,1 тис грн.

Для забезпечення виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетної сфери до кінця цього року необхідно 110 577,9 тис грн. Додаткові ресурси у місцевих бюджетів на сьогодні вичерпані і до кінця року вишукати такі кошти неможливо.

Наразі в області склалася вкрай критична ситуація із виплатою заробітної плати працівникам галузі освіти та охорони здоров’я. Відсутність бюджетних призначень унеможливлює нараховувати заробітну плату та відповідно реєструвати в органах державного казначейства кредиторську заборгованість. Найбільш гостра проблема у гірських та малочисельних районах області.

На сьогодні в окремих місцевих бюджетах Воловецького, Міжгірського та Хустського районів не виплачено заробітну плату працівникам дошкільних та загальноосвітніх (крім педагогічних) навчальних закладів ще за вересень місяць. За жовтень не виплачено або виплачено не у повному обсязі заробітну плату зазначеній категорії працівників також у Великоберезнянському, Іршавському та Тячівському районах. З листопада така проблема виникне і в деяких інших районах області.

Напружена ситуація із виплатою заробітної плати і працівникам галузі охорони здоров’я. Зокрема, за жовтень не виплачено заробітну плату у Воловецькому та Міжгірському районах, а за листопад, через відсутність призначень, не буде виплачено у Великоберезнянському, Іршавському та Перечинському районах.

Враховуючи зазначене, з метою запобігання зростанню соціальної напруги та забезпечення конституційного права громадян на оплату праці, переконливо просимо у терміновому порядку розглянути питання розподілу стабілізаційної дотації та передбачити для Закарпатської області додатковий фінансовий ресурс для забезпечення вказаних потреб», йдеться у документі, інформує прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини