8364
17:22 22.112017

Профільна комісія облради вивчала питання приватизації об’єктів комунальної власності та нерентабельність аеропорту «Ужгород»

Економіка 2020

У середу,  22 листопада, у депутатській залі Закарпатської облради засідала комісія з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, яку провів заступник комісії Іван Куцина. В її роботі також участь взяли голова облради Михайло Рівіс та  його перший заступник – Йосип Борто, керівники управлінь та відділів виконавчого апарату облради й підрозділів ОДА.

DSC_2395

Найперше депутати розглянули блок профільних питань. Зокрема, «Про затвердження переліків об’єктів, що належать до спільної власності територіальних громад, сіл селищ, міст області та підлягають приватизації».  Йдеться про 5 об’єктів – це колишні аптеки, які на сьогодні перебувають вкрай в занедбаному стані. Тож депутати підтримали виставити їх на аукціон з подальшим надходженням коштів до бюджету краю. Також визначились і щодо надання дозволу на списання майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Мова  про непридатне та аварійне майно обласного клінічного онкологічного диспансеру, Апеляційного суду області   та обласної клінічної лікарні ім. А. Новака.

Жваво обговорили питання « Про звільнення директора Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород».  Нині єдиний гірський аеропорт в Україні досі не має регулярні рейси ані до столиці, ані інші маршрути. Відтак залишається нерентабельним попри серйозні фінансові вливання з обласного бюджету для реконструкції приміщень та території. Так, по периметру встановлена сертифікована огорожа, модернізовані службові приміщення, а злітна смуга після розширення готова приймати літаки класу «Боїнг» чи «Аеробус».

Але найголовнішою невирішеною проблемою залишається те, що після закінчення відповідної угоди між Україною й Словаччиною, EASA не дозволила  словакам на диспетчерський супровід літаків з Ужгородського аеропорту. Очільник ОДА Геннадій Москаль вже неодноразово наголошував, що через бездіяльність Украероруху, Державної авіаційної служби та Мінінфраструктури України повноцінна робота аеропорту «Ужгород» заблокована. Нині він приймає і відправляє лише поодинокі чартерні рейси.

Тож, депутати цікавились в очільника Євгена Гапоненка його баченням розвитку та перспектив аеропорту, задавали  гострі питання. Нагадаємо,  наприкінці липня п.р. під час сесії депутати схвалили рішення про призначення на посаду директора міжнародного аеропорту «Ужгород» Євгенія Гапоненка, з яким укладено контракт строком на 1 рік. Як показують результати його роботи – віз і досі там.

Михайло Рівіс був прямолінійним: «Ужгородський аеропорт повинен працювати, і депутати та влада краю роблять усе для цього. Але з Вашого боку ми не бачимо конкретних рухів щодо відновлення повноцінної роботи аеропорту краю». Після дискусії, депутати скерували питання на розгляд сесії.

Відтак комісія обговорила проекти рішень  щодо пропонованих змін до раніше ухвалених  програми та рішень. Та розглянула звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з актуальних  питань життєзабезпечення краю.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах