14:03 3.112017

Укрпошта розпочала опалювальний сезон на власному газі

Економіка 2146

Закупівля Укрпоштою всього обсягу газу для власних потреб дозволила вчасно розпочати опалювальний сезон та протягом п’яти місяців дозволить зекономити більше 4 млн грн. Ціна закупленого Укрпоштою газу на 12% нижче, ніж ціна Нафтогазу в листопаді

“Як відомо, закупівля невеликих обсягів газу в регіонах ускладнена низькою конкуренцією постачальників, що призводило часто до відміни тендерів та відсутності поставок газу. Крім того, під час опалювального сезону ціни на природний газ зростають на 20-25% і постачальники вимагають постійного перегляду умов договору. Закупивши для потреб Укрпошти весь необхідний обсяг газу, ми не залежимо від регіональних тендерів та коливань цін на це паливо, вчасно розпочали сезон у всіх областях та при цьому плануємо відчутно зекономити.

Вже зараз вартість природного газу у Нафтогазу на 12% більше від тієї ціни, по якій ми закупили весь обсяг палива. Тобто ми тільки за листопад заощадимо 0,7 млн грн для компанії, а за весь опалювальний сезон економія складе більше 4 млн грн», – сказав заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход.

Укрпошта закупила 3,3 млн куб метрів природного газу за ціною 8,5 тис. грн з ПДВ за 1 тис куб м для опалення поштових відділень, автобаз та центрів сортування. Тендер на закупівлю природного газу проводився через систему публічних закупівель Prozorro. Весь обсяг вже закачаний у сховища Укртрансгазу та споживатиметься в поточному режимі об’єктами регіональної мережі Укрпошти.

Для забезпечення газом своєї мережі в опалювальний сезон Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг у вересні видала Укрпошті ліцензію на право постачання природного газу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Мукачівець побив незнайомця і відібрав телефон, а миколаївчанка у закарпатки – сережки
09:53
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
На Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас
16:03
На високогір'ї Закарпатської області очікується сніголавинна небезпека
15:51
Всі новини