7845
22:45 22.102017

На Закарпатті планують відкрити новий пункт пропуску Лубня-Волосате

Економіка 4078

Всього узгодили відкриття чотирьох нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею

17171660_403

Як інормує  DW.COM, нові пункти перетину українсько-польського кордону мають відкритися на Львівщині, Волині та Закарпатті. Про це повідомив голова українського парламенту Андрій Парубій.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та маршалок польського Сейму Марек Кухцінський узгодили відкриття новихпунктів пропуску на українсько-польському кордоні. “Ми сьогодні домовились, що наступним нашим етапом під час наступного приїзду будуть ще чотири пункти переходу через кордон – на Закарпатті, два на Львівщині і ще один перехід на Волині”, – заявив Парбій у неділю, 22 жовтня, під час візиту до Польщі, повідомляє агенція “Інтерфакс”.

Читайте також: Автобан Львів-Чоп зацікавив американських інвесторів

За його словами, планується відкрити пункти пропуску Боберка-Смольник та Лопушанка-Міхновець на Львівщині, Адамчуки-Збережа на Волині та Лубня-Волосате на Закарпатті.

Голова українського парламенту разом з польським колегою у неділю оглянули ділянку кордону з боку Польщі, де планується збудувати пункт пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”. Як повідомив Парубій, завершення будівництво цього переходу планується до 2020 року, однак нинішнім завданням є зробити це швидше. На будівництво цього пункту пропуску, за його словами, у бюджеті на наступний рік польське керівництво заклало 100 мільйонів злотих (більше 700 мільйонів гривень у перерахунку).

Нині, за даними Державної прикордонної служби України, на українсько-польському кордоні діють 14 пунктів пропуску – вісім автомобільних і шість залізничних.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах