7791
19:30 18.102017

Лісові красуні на будь-який смак

Економіка 3056
аоаоа
Працівники Міжгірського лісового господарства – люди, захоплені своєю справою. Намагаючись у всьому йти в ногу з часом і вдосконалювати процес вирощування хвойних порід із саджанців, лісівники регулярно шукають нові засоби вирощування високоякісного посадкового матеріалу. Основна мета таких розсадників направлена на посадку лісу на наступні роки.
Зокрема, коефіцієнт співвідношення вкритих лісовою рослинністю земель до загальної площі лісового фонду тут сягає величини 0,93, що вказує на ефективне використання земель лісового фонду для зростання лісових насаджень. Самі ж насадження в основному представлені корінними за породним складом деревостанами другого і вищих бонітетів, тобто кращими за продуктивністю і якістю в цих умовах зростання. Середній запас ростучого лісу на 1 га сягає 360 куб. м. У свою чергу, продуктивніші насадження, безумовно, інтенсивніше виконують екологічні функції.
За словами Івана Барни, директора Міжгірського держлісгоспу, від якості посадкового матеріалу безпосередньо залежить і якість лісових насаджень. Тому вирощування посадкового матеріалу приділяється особливе значення. У минулому році були підготовлені якісне насіння – шишки збирали самі лісівники, після чого сушили. Для того, щоб вирощувати якісний посадматеріал, у кожному лісництві облаштовані та успішно діють лісові розсадники, загальна площа яких складає 3,5 га.
Вирощують лісівники у розсадниках ялицю та ялину, бук, клен-явір, модрину, дуб та ясень.
Саджанці з розсадників лісівники висаджують не тільки в лісових угіддях Міжгірського держлісгоспу – їх ще роздають у заклади та установи соціальної сфери.
Лісівники кажуть, що вирощувати саджанці хоч і важка робота, але результат не може не радувати – з маленьких ялиночок виростають потужні дерева.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах