7735
10:28 14.102017

У Хусті після дворічного капремонту урочисто відкрили одну з найстаріших вулиць міста. ФОТО

Економіка 4966

Сьогодні, 13 жовтня, відбулося урочисте відкриття після капітального ремонту однієї з найдовших і найстаріших вулиць Хуста – Косичної.  Дорожня артерія розташована в північно-східній частині міста і є альтернативною транспортною спорудою, яка забезпечує можливість зв’язку центральної частини Хуста з об’їзною дорогою. Її протяжність складає близько 1,1 км.

DSC00031

Цікаво, що за Австро-Угорщини ця вулиця називалася Лілейною (угор. Liliom utca – прим.авт. ). Саме під такою  назвою вона зафіксована на топографічній мапі 1865 року. А за Чехословаччини, за деякими даними, Косична була викладена бруківкою і вже тоді густо заселена.

“Вулиця Косична для хустян та гостей міста є в певною мірою навіть історичною, адже веде до славнозвісної Нарцисової долини. В останні роки після проведення газифікації та водогону, вкрай потребувала ремонту, тому й було вирішено провести масштабну її реконструкцію. Багато скептиків скажуть, що бруківка – це дорого, але я переконаний: найперше, це невід’ємний атрибут будь-якої мандрівки у минуле, який підкреслює історичність міста”, – поділився з “Карпатським об`єктивом” Хустський міський голова Володимир Кащук.

До слова, на вулиці облаштована сучасна автобусна зупинка, а відповідні знаки та два островки безпеки захищають її від великогабаритних транспортних засобів.

Загалом кошторисна вартість проекту склала 10 400,374 тис.грн. Джерелами фінансування робіт стали в основному кошти місцевого бюджету. З Державного фонду регіонального розвитку було виділено  до 2 млн.грн.

Розділити з хустянами радість відкриття після реконструкції однієї з найстаріших вулиць міста приїхали й керівники краю, депутати різних рівнів. Так, символічну червону стрічку перерізали голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, депутат обласної ради Мирослав Білецький та очільник Хуста Володимир Кащук.

У свою чергу міський голова подякував будівельникам ТзОВ ПБО “Тиса” за виконану роботу, а окремим із них – виконробу Степану Фегеру та дорожнім працівникам Івану Заяць,  Віталію Голені – вручив подяки.

За словами Володимира Кащука, до кінця року міською владою заплановано заасфальтувати ще 8 вулиць Хуста.

Богдана КЛЕКНЕР

 

 

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах