7474
12:14 29.092017

Офіційно підписано угоду про співпрацю між Закарпатською торгово-промисловою палатою та господарською палатою краю Височина

Економіка 3777

На Закарпатті з кількаденним робочим візитом перебуває делегація чеського краю Височина, яку очолив гетьман, член палати депутатів Парламенту Чеської Республіки Їржі Бєгоунек.

DSC_2208

У п’ятницю, 29 вересня, чеських партнерів приймали в Закарпатській обласній раді в.п.голови облради Йосип Борто та заступник голови облради Петро Грицик.

Чеську сторону представляли: генеральний консул Чехії у Львові Павел Пешек, член Ради краю Височина і Ради Статутарного міста Їглави Мартін Гискі, член Представництва Краю Височина і староста міста Хотєборж Томаш Шкарид, голова крайового уряду, голова правління благодійного фонду «ВіЗа», член Постійної конференції Зденєк Кадлец, голова Крайової торгово-промислової палати Краю Височина Ріхард Горкі, начальник канцелярії гетьмана, координатор співпраці Краю Височина із Закарпатською областю Катерина Свободова, член Постійної конференції, член благодійного фонду «ВіЗа», експерт Йозеф Недвєд, член благодійного фонду «ВіЗа», перекладач Василь Самандрула.

З українського боку були присутні: депутати облради – Ернест Нусер, Іван Курах, Антон Ліврінц, Василь Якубець, керуючий справами апарату облради Юрій Гузинець, президент Закарпатської торгово-промислової палати Отто Ковчар та інші.

На початку зустрічі Йосип Борто від імені голови обласної ради Михайла Рівіса, всього депутатського корпусу облради радо привітав чеських партнерів, які вже стали щирими друзями на Закарпатській землі.

– У вашій особі хотів би також засвідчити глибоку повагу і подяку братньому чеському народу, який вчора відзначав свято своєї державності, за підтримку України у відстоюванні незалежності та її євроінтеграційних прагненнях, – наголосив в.п.голови облради Й.Борто, додавши: – Ми також щиро вітаємо намір керівників громад міст Тячів та Хотєборж налагодити партнерські зв’язки, як це уже роблять інші громади наших двох регіонів.

У ході перемовин зазначалося, що нинішній рік для Закарпаття та краю Височина є особливим, оскільки маємо змогу відзначити своєрідний ювілей – 10-річної плідної співпраці. За ці роки зроблено багато як в плані соціального розвитку населених пунктів, так і в розвитку культурного, гуманітарного обміну, повідомила «Карпатському об’єктиву» прес-служба Закарпатської облради.

– І за ту допомогу, яку надає край Височина Закарпаттю, хотів би сердечно Вам подякувати. Для нас вона є дуже цінною і важливою, – підкреслив Йосип Йосипович, додавши: – За ці дні перебування в нашій області ви мали змогу в цьому ще раз переконатися. Введені спільно в дію за ці дні соціальні проекти, як і понад 80 – у попередні роки, довго служитимуть краянам. Переконаний, що жителі тих сіл і міст будуть довго пам’ятати про вашу допомогу. І добре, що про це їм нагадуватимуть прикріплені таблички.

– Прийняті 10 років тому рішення наших представницьких органів про співробітництва між двома регіонами, сприяв також розвитку контактів між громадами наших міст і сіл, бізнесовими структурами, навчальними закладами та мистецькими установами, інституціями громадянського сектору, – зауважив гетьман Їржі Бєгоунек, додавши: – І це не рубіж. Ми й надалі допомагатимемо Закарпаттю реалізовувати спільні проекти для покращення соціальної сфери.

– Для нас нині дуже важливий ваш досвід проведення реформ, в тому числі щодо реформування місцевого самоврядування, – звертаючись до чеських гостей зазначив Петро Грицик. – А тому дуже приємно, що цілий ряд міст, селищ і сіл наших регіонів прагнуть офіційно налагодили партнерські відносини з Чехією. Тож, обласна рада і надалі активно підтримуватиме та розвиватиме нашу співпрацю.

Насамкінець зустрічі відбулося підписання угоди про співпрацю між Закарпатською торгово-промисловою палатою та господарською палатою краю Височина. Зі свого боку гетьман Їржі Бєгоунек, користуючись приємною нагодою, запросив керівництво облради та депутатський корпус на урочистості святкування 10-ї річниці співпраці Закарпаття та Височини, яке заплановано наприкінці жовтня п.р.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини