7331
17:45 21.092017

В Ужгороді провели «Ярмарок кар’єри». ФОТО

Економіка 4805

Сьогодні, 21 вересня, в Ужгородському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний захід під назвою «Ярмарок кар’єри». Саме він розпочав серію заходів до Дня міста Ужгорода.

IMG_2357

Урочисто відкрив захід директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич. Він звернув увагу присутніх на те, що «Ярмарок кар’єри» спонукає молоде покоління залишатись в рідному Закарпатті та показує, що тут теж є безліч можливостей для самореалізації.

«Я переконаний, що більшість з вас сьогодні тут, бо знають, що хочуть стати успішними. Не дивлячись, що поряд з Ужгородом Словаччина та Угорщина, у батьківській хаті, на батьківському огороді у себе найкраще. Саме сьогодні я звертаюся до молоді, щоб ви спілкуючись з керівниками підприємств та кадрових агенцій знайшли для себе шлях, де ваш розум і уміння допомогли б стати найуспішнішими. Перш за все ви маєте любити свою роботу, бо тільки в улюбленому занятті можна досягти висот».

Заступник міського голови Олександр Білак привітав присутніх уже традиційного ярмарку вакансій та побажав всім, поки-ще учням, знайти достойну професію для себе, будувати кар’єру та працювати всім разом на благо рідного Ужгорода.

«Кожен з вас після завершення школи думає в яку сферу податися і в який навчальний заклад вступити, щоб сформуватися як професіонал та гідно забезпечувати своє майбутнє. Сьогодні у вас буде така можливість – у цій будівлі ви можете знайти відповіді на запитання, що вас цікавлять. В Ужгороді є багато вакантних місць, багато напрямків та професій, в яких можна рухатися та розвиватися як особистість», – наголосив Михайло Качур, голова роботодавців міста Ужгород.

На цьогорічному «Ярмарку кар’єри» були представлені численні роботодавці, соціальні партнери центру, навчальні заклади та громадські організації, які надавали інформацію учням ужгородських шкіл, що відвідали захід. Тут були представлені 9 навчальних закладів області та 25 роботодавців, серед яких «Ядзакі», «Гроклін-Карпати», «Унгвайер», «Епіцентр», «Сільпо», «Вопак». Учасники мали змогу дізнатися про актуальні вакансії, тенденції на ринку праці, можливості перепідготовки, професійного навчання, підвищення кваліфікації.

Крім того, на «Ярмарку кар’єри» були представлені інформаційні стенди Мукачівського та Чопського прикордонних загонів. Помічник начальника Мукачівського прикордонного загону Олеся Федорова в своєму коментарі «Карпатському об’єктиву» розповіла, що вони запрошують молодь на військову службу за контрактом до обох прикордонних загонів, адже наразі відкритий широкий перелік вакантних посад. Разом з тим, актуальним для випускників шкіл є й вищий учбовий заклад у місті Хмельницький, який готує спеціалістів прикордонного контролю.

Учні, яких було чимало, із захватом розглядали стенди та підходили до кожного столу, розпитували про перспективи навчання та працевлаштування – сидячи за шкільною партою вони вже турбуються про своє майбутнє.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах