6924
20:03 16.082017

В Ужгороді підприємцям розповіли про нові особливості перевірок Держпраці

Економіка 2725

На запрошення Ужгородського навчально-методичного центру «Охорона праці» для працівників підприємств обласного центру та фізичних осіб-підприємців міста головні державні інспектори відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області Зорян Берник і Артур Сумара прочитали лекцію про важливі аспекти проведення інспекційних відвідувань згідно із затвердженими змінами у трудовому законодавстві.

zor3

Під час лекції йшлося про необхідність дотримання суб’єктами господарювання законодавства про працю в частині встановлення мінімальної заробітної плати (забезпечення виплати заробітної плати з урахуванням її обов’язкових та стимулюючих складових, недопущення переведення працівників на скорочену тривалість робочого часу  при фактичній зайнятості повний робочий день тощо) та були висвітлені питання, які стосуються нелегальної зайнятості населення. Фахівці Управління Держпраці також зосередили увагу присутніх на основних положеннях нового Порядку  здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

При цьому Зорян Берник зауважив, що  законодавець у багатьох моментах пішов назустріч приватному бізнесу. Відповідно до вказаного нормативного документа, тепер за незначні порушення на суб’єктів господарювання не будуть відразу накладатися штрафні санкції – керівникам видаватимуться приписи на обов’язкове усунення недоліків у роботі. І тільки тоді, коли за вказаний термін підприємець не виправить ситуацію, йому доведеться сплатити  штраф.

Стосовно розмірів штрафних санкцій і їх видів розповів учасникам зібрання Артур Сумара. Він наголосив, що відповідальність за суттєві порушення законодавства про працю, особливо в частині неоформлених трудових відносин, недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та заборгованості із заробітної плати, посилено.

Серед нововведень у чинному трудовому законодавстві представники Управління Держпраці назвали відновлення «раптовості» проведення інспекційних відвідувань. Тобто, державним інспекторам надано право інспектувати  суб’єкти господарювання у будь-який час доби.

По закінченні своїх виступів лектори відповіли на запитання. Які цікавили присутніх у залі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників
08:45
В ужгородському парку проклали стежку ментального здоров’я
08:30
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Всі новини