6493
21:11 17.072017

Селяни скаржаться, що годі спродати молочну продукцію. ФОТО

Економіка 4339

На ринках Закарпаття та на узбіччях селяни торгують молоком та молочно-кислими продуктами власного виробництва. Перехожих припрошують купити їхній товар, прихвалюють, але багато хто мовчки проходить мимо.

молоко3

– У час сінокосу продати молочку дуже тяжко. У липні-серпні така ситуація щороку. Люди більше купують овочі, фрукти, зелень, ягоди, яфини, абрикоси, персики, роблять консервації, – коментує ситуацію пані Ганна на ринку Іршави. – Молочку ношу на місце у вівторок, четвер, суботу. Сьогодні взяла на дві пляшки молока більше, протягом години ніхто не поцікавився. Люди купують в основному в одних і тих же жінок. Зараз буде їхати автобус у село, іду і я, бо дома роботи повно. А молоко дам свиням.

На ринку в Іршаві літр молока коштує 10 грн., сметани – 40 грн., грудка сиру з шість літрів молока – 35-40 грн. Худорлява жінка років 70 невелику грудку творога продає за 25 грн. Пані у квітчастій сукні та солом’янці купує дві грудки. Каже: з однієї зробить йогурт, а другу поставить у морозильну камеру.

– Хочеться і молока, і сметани, і сиру домашнього, але грошей на все не вистачає, – зізнається пенсіонерка Олена Василівна.

Цікавлюся в жінок, що роблять з молочною продукцією, яку не продали. Маргарита з Довгого готує творог, солить його і закладає в літрові банки. Каже: придатний для споживання два роки. Ольга з Малого Раківця сметану збиває на масло, а творог ставить у морозилку, а потім пече тістечка, сирники.

молоко1

На Зеленому ринку, що на площі Корятовича в Ужгороді, з десяток жінок продає молочку. Літр молока правлять по 12 грн. Пані Марія із Зняцева Мукачівського району каже, що тепер сезон овочів та фруктів, тому дійсно молочна продукція менше користується попитом серед покупців.

– Час відпусток, людей менше приходить на базар. Наприкінці серпня та у вересні буде легше продати, бо молока буде менше, корови будуть тілними, – говорить продавчиня молочної продукції.

Тетяна Грицищук, фото автора

молоко2

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах