3917
15:06 14.012017

В Мукачеві експерти з Європи діляться досвідом розвитку виноробної галузі

Економіка 2427

Сьогодні  в рамках проведення фестивалю «Червене вино-2017» відбувається міжнародна конференція «Аромат виноробних традицій Закарпаття та Європи». Її учасники – винороби та науковці з України, Угорщини та Австрії обговорили стан, проблеми та перспективи розвитку виноробства.

unnamed

Модерує захід відомий туризмознавець, професор Федір Шандор.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся депутат обласної ради Золтан Ленд’єл.  Він зазначив, що «Червене вино» – найкращий і найбільший винний фестиваль країни. «Наш край наділений всім, щоби стати найбільш відомим виноробним крам в країні. Цей фестиваль став брендом Мукачева і є найбільш відомим фестом Срібної землі.  Закарпаття саме завдяки виноробству може відродитися, залучати більшу кількість туристів».

unnamed (1)

Нині на Закарпатті працює більше 100 приватних виноробів. Нинішня міжнародна конференція дасть поштовх до популяризації виноробства, популяризації туристичного потенціалу нашого краю.

Досвідом впровадження європейських підходів у виноградарстві та виноробстві  на Закарпатті ділилася керівник асоціації студентів-економістів Леся Носенко.

Ласло Дорі презентував аромат вин регіону Токай.

Особливості маркетингу та співпраці виноробів і влади в Бургленді презентував представника австрійського регіону Фрітц Радлшпек. Він зазначив високу якість вин, представлених на «Червоному вині». «Влада міста запровадила європейську практику проведення фестивалів на території фестивальних містечках. Ми контактуємо з містом і готові ділитися досвідом у проведенні такиї заходів».

Радник МЗС Угорщини з питань протоколу та гастрономії, сомельє Хелга Галл презентувала кращі вина Угорщини.

До дискусії долучилися й приватні винороби Закарпаття, інформує Мукачівська міськрада.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах