376
09:24 28.042016

Для закарпатців: нюанси подання та заповнення звіту про контрольовані операції

Економіка 1593

1407064106_1323093994_247800_arrendamiento_urbanoФахівці органів ДФС у Закарпатській області нагадують, що відповідно до податкового законодавства, всі платники податків, обсяг контрольованих операцій яких з одним контрагентом протягом 2015 звітного року перевищив 5 млн грн (без урахування податку на додану вартість), зобов’язані подавати звіт про контрольовані операції (далі – Звіт), повідомив «Карпатському об’єктиву» відділ організації роботи ГУ ДФС у Закарпатській області.

Враховуючи, що у 2016 році останній день строку подання Звіту (30 квітня 2016 року) припадає на вихідний день, із врахуванням вимог п. 49.20 ст. 49 Кодексу останнім днем строку вважається 4 травня 2016 року.

Звіт за 2015 рік подається засобами електронного зв’язку в електронному вигляді за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 18 січня 2016 року № 8.

Одночасно інформуємо щодо окремих питань заповнення Звіту:

  1. Щодо заповнення графи 23 «Цифрове значення показника рентабельності» розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту:

– у графі зазначається цифрове значення показника рентабельності контрольованої операції, а не відповідний показник рентабельності усієї господарської діяльності підприємства за звітний період;

– цифрове значення показника рентабельності наводиться у відсотках. Наприклад, якщо значення показника рентабельності для контрольованої операції становить 25%, то у графі 23 зазначається «25»;

– у разі якщо показник рентабельності обчислюється для сукупності контрольованих операцій, здійснених платником протягом року, але правила групування згідно розділу V Порядку складання Звіту не дозволяють відобразити таке групування одним рядком, відповідний показник рентабельності (гр.22) та його цифрове значення відображають у кожному з рядків, які відображають сукупність таких операцій.

  1. У графі 17 «Кількість» розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту у разі якщо предметом контрольованої операції є фінансові послуги із надання/отримання кредиту, депозиту, позики зазначається сума відсотків, нарахованих (сплачених) або отриманих під час відповідної контрольованої операції у валюті контракту.
  2. У графі 20 «Загальна вартість операції (без вирахування непрямих податків (грн) » розділу «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту зазначається загальна вартість контрольованої операції (за вирахуванням непрямих податків) у гривнях, за якою відповідна операція відображена в бухгалтерському обліку платника податку, як це передбачено п. 23 розділу IV Порядку заповнення Звіту.
  3. У разі здійснення господарських операцій із придбання (продажу) товарів (робіт, послуг) з пов’язаними особами – нерезидентами із залученням непов’язаних осіб, відповідно до п.п 39.2.1.5 п.п 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Кодексу в Звіті (зокрема у розділі «Відомості про особу, яка бере участь у контрольованих операціях» додатку) зазначається інформація щодо такого нерезидента-пов’язаної особи (код підстави віднесення операції до контрольованої – «015»). Разом з цим, у розділі «Відомості про контрольовані операції» додатка до Звіту зазначається інформація відповідно до первинних документів щодо операції придбання – продажу товарів (робіт, послуг) із залученою непов’язаною особою.
  4. Під час заповнення Інформації про пов’язаність осіб при розкритті інформації за кодом пов’язаності «502» у графах «Розмір володіння», «Володіння: безпосереднє/опосередковане» зазначається інформація стосовно платника податків, який здійснює контрольовані операції.

Крім того, інформуємо, що Державна фіскальна служба України своїм листом від 14 квітня 2016 року №13362/7/99-99-19-02-02-17 роз’яснила актуальні питання застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення (лист розміщено за адресою http://sfs.gov.ua/diyalnist-/transfertne-tsinoutvorenn/listi-rozyasnennya/67805.html).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини