363
19:02 25.042016

Закарпатське підприємство через крадіжку електроенергії оштрафували на 88 тис грн

Економіка 1629

ПАТ «Закарпаттяобленерго» інформує, що за період з 18 по 22 квітня поточного року працівниками Товариства виявлено 43 факти крадіжок електричної енергії.

20160214165045

Зокрема, було складено 32 Акти про порушення Правил серед населення та 11 Актів – у юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо).

Найбільше фактів незаконного втручання в електромережі серед населення впродовж минулого тижня було виявлено в Міжгірському районі (6 порушень). При цьому найчастіше незаконно споживали електроенергію за допомогою пошкодження та зриву пломб на приладі обліку (12 випадків). За останній період частим порушення стало пошкодження лічильника та вплив на роботу приладу обліку, а також підключення розеток прихованої електропроводки.

У юридичному секторі (приватні підприємці, фізичні особи підприємці, підприємства, фірми тощо) факти крадіжок було виявлено у 5-ти районах. Найбільше порушень при цьому спостерігається у Міжгірському та Виноградівському районах (4 і 3 випадки відповідно). Так, найпопулярнішим порушенням стало пошкодження розрахункового засобі обліку (пошкодження корпусу лічильника, розбите скло та інше), пошкодження та зрив пломб енергопостачальника, та вплив на роботу приладу обліку з метою зміни показів останнього.

Також упродовж минулого тижня Комісіями з розгляду актів про порушення Правил нараховано штрафів на загальну суму 299,37 тис. грн, із яких:

* у побуті – на суму 228,96 тис. грн.;

* у юридичному секторі – на суму 70,41 тис. грн.

Крім того, Львівським апеляційним господарським судом цими днями було прийнято рішення задовольнити позовні вимоги Товариства до одного з підприємств області щодо відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення споживачем Правил, на загальну суму 88,2 тис. грн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах