3620
08:54 23.122016

Закарпатські оперативники податкової міліції підвели підсумки роботи за 11 місяців

Економіка 1657

 

Днями працівники оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області підвели підсумки своєї роботи протягом січня-листопада 2016 року.

1217

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань за їхніми матеріалами внесено 53 кримінальні провадження. З них 19 – тяжких та особливо тяжких. В основному це ухилення від сплати податків (22 факти); незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів (17); привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (3); зловживання владою або службовим становищем (3); фіктивне підприємництво (2) та інші, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

По закінчених кримінальних провадженнях відшкодовано завданих державі збитків на загальну суму – 2 млн 776 тис. грн.

Варто зазначити, що оперативники також слідкують за законністю відшкодування податку на додану вартість протидіють схемному й фіктивному відшкодуванню цього податку. Так, з початку року ними виявлено 3 факти незаконної заявки на відшкодування ПДВ. Розпочато досудові розслідування за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ – 14, сума встановлених збитків складає понад 33,8 млн грн, наразі відшкодовано 570 тис. грн.

Оперативними підрозділами ГУ ДФС області припинено 24 факти незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів. Вилучено товарно-матеріальних цінностей підакцизної групи на загальну суму понад 32 млн грн. Зокрема, вилучено 662 140 пачок тютюнових виробів, вартістю понад 10,5 млн грн; 38 декалітрів спирту – 51 тис. грн; 1248 декалітрів лікеро-горілчаних виробів – 1 млн 383 тис. грн; транспортні засоби – 12 шт. на 5 млн 870 тис. грн; 705 тонн паливно-мастильних матеріалів – понад 14,3 млн грн. Також виявлено 2 підпільні цехи по виробництву фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів.

Наразі з метою посилення ефективності заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, оперативне управління ГУ ДФС у Закарпатській області активно проводить на території області операцію «Акциз-2016». Заходи операції спрямовані на запобігання поширення фальсифікату, що дасть можливість убезпечити громадян від вживання неякісної, часто – небезпечної для здоров’я, продукції, а також сприятиме збільшенню надходження коштів до бюджету держави від реалізації доброякісної продукції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах